Nyheter från DF

Allt som behövs är en boll och ett par träningsskor. Alla skolbarn känner dessutom redan till basket, det finns basketkorgar på många skolgårdar och man spelar på skolidrotten. Startsträckan är därmed inte så lång, berättar Elisabeth Egnell.

Utbildningen är uppbyggd i tre kortare avsnitt och beräknas ta cirka 2–3 timmar att gå igenom. Den är uppbyggd så att du går igenom ett avsnitt i taget. - Jag och idrottsrörelsen , - Jag och ledarskapet, - Jag och träningen.

Hur kan er förening bli mer inkluderande? Hur kan er förening ta emot nya målgrupper? Kanske har ni en verksamhet igång som ni behöver stöttning med? Vi kan stödja er med utbildning och ekonomiska medel.

Föräldrar är på många sätt en viktig del i idrotten, inte minst som tränare och ledare, men också som de personer som känner sitt barn bäst. Johan tar upp frågor som berör idrottsföräldrars och tränares beteende.

Föreningar och förbund kan fortfarande redovisa verksamhet.

Vi påminner om att ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under våren 2020, ska vara redovisade senast den 25 augusti 2020.

Extra årsstämma

(2020-08-02 06:00)
RF-SISU Dalarna kallar till extra årsstämma för likvidering av SISU Idrottsutbildarna Dalarna.

"Jag vill få dig som idrottar att inse att du duger som du är oavsett vad du presterar. Det är just det som gör att du kan och vill prestera ännu mer." Lena Birath

Karin Torneklint kommer att berätta om vårt friidrottslandslag och hur hon arbetar med sitt ledarskap i en föränderlig grupp med fler olikheter än likheter. Truppens storlek varierar, grenarna varierar och de aktivas och ledarnas bakgrund varierar.

Från och med höstterminen är det på krav att redovisa föreningens LOK-stöd digitalt. Vi bjuder in till en utbildning i IdrottOnline, vi kommer att inrikta oss på digital LOK-stödsansökan och hantering av utbildningsaktiviteter via utbildningsmodul...

Kursen är en introduktion-, information- och inspirationskurs kring IdrottOnline Klubb Administration. Lär känna de grundläggande funktionerna i systemet och hur systemet hänger ihop.

En stor publik skulle ha kommit till Dalarna för att dansa. För idrottsföreningarna som vanligtvis arbetar under veckan betyder det att de går miste om en mycket stor inkomstkälla. Malungs IF är en av de föreningarna som drabbas hårt.

Rörelsebingo

(2020-07-13 06:05)
Rörelsesatsning i skolan hoppas att alla får en skön sommar med mycket rörelse. De bjuder oss på rörelsebingo.

- De föreningar som har evenemang i juli och augusti drabbas hårt och har inte haft möjlighet att söka kompensation från det första stödpaketet eftersom det var tidsbegränsat fram till den 30 juni.

RF-SISU Dalarna har semesterstängt från 6 juli, vi hälsar dig välkommen åter den 3 augusti. Om du behöver nå oss under sommaren, kontakta vår personal på jourtelefon.

Postadress:
Nedansiljans BHK