Nyheter från DF

Peter Berglund om situationen för idrottsföreningar i Dalarna och hur man arbetar på regional nivå. "Vi har fördelat hundratusentals kr till föreningar som behövt medel för att ställa om sin verksamhet och för att kunna bibehålla sin verksamhet".

Catharina Jonsson, verksamhetschef och sakkunnig i barn- och ungdomsidrott berättar mer om de vanligaste frågorna och hur det går till att begära ett begränsat registerutdrag.

Kursen är en introduktion-, information- och inspirationskurs kring IdrottOnline Klubb Administration. Lär känna de grundläggande funktionerna i systemet och hur systemet hänger ihop.

Människors sätt att leva har förändrats. Tack vare forskning vet vi idag mer om hälsa och träning än någonsin. Idrotten måste hänga med i utvecklingen, och har därför enats om en vision.

Det är dags för föreningar och förbund att redovisa verksamhet, vi ser gärna att ni redovisar senast 12 juni.

Just nu finns det ett stort behov inom idrottsrörelsen att arrangera årsmöten och andra mötesplatser digitalt. Vi får många frågor om vilka möjligheter som finns.

Syftet är att ge inspiration och exempel på hur andra jobbat med att få syn på egna normer och ta modiga och nödvändiga steg framåt.

Distriktsidrottschef Peter Berglund intervjuas av P4 Dalarna om dagens besked angående lättnader för idrottsrörelsen och hur det påverkar idrotten. Från 14 juni får alla utöva sin idrott, på alla nivåer.

Kursen vänder sig framförallt till administratörer inom föreningens IdrottOnline klubbsida och du bör vara väl insatt i verktyget.

Utbildningen är uppbyggd i tre kortare avsnitt och beräknas ta cirka 2–3 timmar att gå igenom. Den är uppbyggd så att du går igenom ett avsnitt i taget. - Jag och idrottsrörelsen , - Jag och ledarskapet, - Jag och träningen.

Utbildningen vänder sig till alla föreningar inom lagidrotterna som arrangerar matcher med domare och funktionärer främst barn- och ungdomsidrott.

Passa på - planera för kommande verksamhet! Projektstöd IF barn- och ungdomsidrott ska användas till särskilda insatser som ger långsiktig utveckling av barn- och ungdomsverksamheten i föreningarna.

Hagge Golfklubb erbjuder tillsammans med RF-SISU Dalarna möjlighet till roliga aktiviteter med rörelseglädje och golf i vacker miljö.

Från den 1 juli är det obligatoriskt för idrottsföreningar att närvaroregistrera LOK-stödsaktiviteter digitalt. Det innebär samtidigt ett antal förenklingar för er förening. Läs på redan nu så är ni redo i god tid.

"Jag vill få dig som idrottar att inse att du duger som du är oavsett vad du presterar. Det är just det som gör att du kan och vill prestera ännu mer." Lena Birath

Postadress:
Nedansiljans BHK